Kortárs-e vagy?

Film- és animációsfilm-pályázat 12–25 éves korig.

Kortársunk lehet-e az, aki már nem él, és kortársunk-e az, aki még alkot, de mintha egyetlen érvényes gondolata sem lenne a minket most körülvevő világról? Kortársa volt-e az a többi művésznek, aki jócskán megelőzte a korát, és kortársunk-e az, aki csak ismétli a régi nagyokat?

És ha már ezen elgondolkodtunk, az a kérdés is fölmerül, mi számít ma, a kétezres évek második évtizedében művészetnek? A színház túlél mindent, a mozi átmegy 3D-be, a televízió újjáéled. Művészet-e egy fantasy tévéfilmsorozat? És a képregények? A plakátok, a szórólapok, a számítógépes montázsok? Szűkül vagy tágul a valódi művészet tere attól, hogy ma már mindenki részt tud venni benne?

Lám, megannyi kérdés, tisztázatlan ügy egy-egy szó körül. Még az értelmező kéziszótár sem teljesen biztos a dolgában. Egyrészt kortársnak mondja azt, aki velünk egy időben él (főnév), de kortárs lehet a mai művészet is (melléknév), amiről viszont ki tudja, mikor kezdődött és meddig tart a hatása.

Gondolkodj el a kortárs művészet fogalmáról és filmesítsd meg: kortárs-e vagy?!

A pályázat beadásának határideje: 2012. május 10. csütörtök 18 óra


A pályázat beadásának módja: A pályázatot személyesen vagy postai úton kérjük eljuttatni a Városi Képtár – Deák Gyűjtemény, 8000 Székesfehérvár, Oskola u. 10. címre, emellett a filmet YouTube-ra feltöltött formában is szeretnénk megkapni, a linket e-mailben elküldve a kortarse.vagy@gmail.com címre. Csak azokat a pályázatokat bíráljuk el, amelyek mind a két formában beérkeznek, valamint fel van rajtuk tüntetve a szerző neve és elérhetősége.
Formátum: .mp4, .avi
Hordozó: cd, dvd
Felbontás: 720x576p–720x1080p
Képarány: 4:3, 16:9
Hossz: min. 5 – max. 10 perc
Feltételek: A pályázati anyag nem tartalmazhat már bemutatott, vagy mások által készített képi és hangelemeket.
Műfaji kategóriák: rövidfilm, animációs film, zenés videoklip, különböző felvételi technikákkal készült felvételek (pl. mobiltelefonnal készített film)
Nevezési kategóriák: 12–14 év 15–18 év 19–25 év

A szakmai zsűrizés és a díjazás nevezési kategóriánként történik, a zsűri tagjai: Rutkai Bori vizuális tervező, énekesnő, Vadócz Péter mobilfilmes, Simonyi Balázs filmrendező, fotográfus, Izinger Katalin művészettörténész Különdíjban részesül a legjobb aláfestő zenét, hanghatást tartalmazó film, valamint közönségdíjban részesül az az alkotás, amely Facebook oldalunkon a legtöbb like-ot kapja.

További információ: a Kortárs-e vagy? film- és animációsfilm-pályázat Facebook oldalán, vagy az alábbi telefonszámokon: Rosta Helga 06 70 432 58 01, Szirmai Nóra 06 22 329 431
bővebben: http://www.terembura.hu


forrás: kulturpont.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése