Zéró Balett videópályázata

A Zéró Balett kortárstánc társulat olyan videóval, videóanimációval foglalkozó fiatal művészt keres az Enter! (korábban: Windows 2012) címen futó előadásához, aki kialakítaná az előadásuk során háttérként vetített képi anyagot.

Előadásunk interaktív játék a közönséggel, akik a négy táncost számítógépes parancsszavakkal instruálják, egyre összetettebb és improvizatívabb mozgást alakítva ki. Az előadások hangulata oldott, a nézők élvezik a meglepő, szellemes, sokszor ironikus, komikus mozgást és improvizációkat.

A pályázat tárgya az előadás háttereként vetített képanyag. A darab elején ez a mozgókép mintegy „betölti” a számítógépes programot, megnyitva ezzel az előadást. A betöltődés után a nézőknek felkínált parancsok jelennek meg a falon, állóképben, ami – egy változtatástól eltekintve - mozdulatlan marad a darab végéig. A darab végén a program végét, a játék lezárását kell megjeleníteni, majd a szereposztást és a támogatókat. Nem várunk bonyolult megoldásokat, és nyitottak vagyunk minden ötletre, ami illik az előadás hangulatához.

Pályázati határidő:
2012. szeptember 15.

Az előadás trailere ezen a linken megtekinthető: http://vimeo.com/46682770 A társulat facebook-oldala: http://www.facebook.com/ZeroBalettDanceCompany Az érdeklődőknek elküldjük az egyik előadás teljes felvételét és a megjelenítendő szöveget, amellyel dolgozhatnak. Ehhez írjanak e-mailt erre a címre: cziglenyi@gmail.com.

Pályázni szemléletesen bemutatott koncepcióval lehet (leírás és némi képi anyag). Határideje 2012. szeptember 15. A pályaműveket szintén a cziglenyi@gmail.com címre várjuk. A társulat gyors döntése után kérjük a kiválasztott alkotót, hogy a munkát egy hónapon belül készítse el.

Az értékes munkáért cserébe féléves bérletet adunk Berger Gyula és a társulat más tagjainak kortárstánc óráira (a Trafóban, ill. a Zéró Balett táncstúdiójában a Jurányi utcában). Az alkotó nevét minden előadáson és információs anyagon feltüntetjük, és ha szeretné, szívesen látjuk később a társulat táncstúdiójának fotós-videós stábjában, amely tánccal kapcsolatos vizuális alkotásokkal és dokumentációval foglalkozik.


forrás: pafi.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése