Te nem lennél zavarban, ha bennégnél az avarban? – Kreatív Kampány Pályázat

Az őszi avarégetés folyamán sajnos gyakori baleset, hogy az avarkupacba rejtőző, alvó sünik is bentégnek az halom meggyújtását követően. Ezen balesetek jelentős része az avar átpakolásával megelőzhető lenne.

Pályázat kiírói és elbírálói: a Sünbarát.hu, az MTTE, és a Magyar Madármentők Alapítvány
Pályázat hírei /eredményei: http://sunbarat.hu/palyazat

Pályázat témaköre: Olyan alkotásokat várunk amik az égési sérülések, balesetek elkerülésének vagy megelőzésének a lehetőségére hívja fel a társadalom figyelmét.

Nevezés: 2012. szeptember 1-től október 31.-ig



Pályázók köre: magánszemélyek, családok, baráti társaságok


A pályázaton való részvétel feltételei: saját készítésű kreatív tervekkel lehet pályázni, ez lehet banner, fotó, vers, novella, riport, cikk, videó, animáció, flash mob, ezek kombinációja vagy egyéb figyelemfelkeltő eszköz, akció is.


A beküldött pályázatnak az alábbi információkat kell tartalmaznia:

  • a pályázó személy(ek) nevét
  • a pályázó e-mail címét, (ha nem azonos azzal, ahonnan a pályázat érkezik)
  • a pályázó telefonszámát (nem kötelező de érdemes megadni, mert ezen értesítünk ha te nyersz)
  • a nevezett alkotást csatolva, amennyiben ez túl nagy file, akkor azt a forrást ahonnan letölthető (csak PC-s formátumban érkező anyagokat tudunk kezelni, ezért ha nem ilyet készítesz kérjük konvertáljad)
Az e-mailnek a tárgya ez legyen: Te nem lennél zavarban, ha bennégnél az avarban?
A nevezéseket az sunbarat@torpesun.hu címre várjuk!

Díjak:
Az első helyezett részére: 2 felnőtt és 2 gyerek belépőjegy az állatkertbe
A második helyezett részére: 2 felnőtt és 1 gyerek belépőjegy az állatkertbe
A harmadik helyezett részére: 1 felnőtt és 2 gyerek belépőjegy az állatkertbe

A pályázat díjait a kampány fő támogatója a Budapesti Állat és Növénykert ajánlotta fel.

Eredményhirdetés: novemberben

Közzététel: A színvonalas kampányelemeket megjelenítjük a kiíró szervezetek honlapjain, Facebook oldalain és a kampányhoz csatlakozó társ médiumokban is.


Esettanulmány:
 A tüskés Jeanne d’Arc
2010 őszén egy borzalmas állapotban lévő kifejlett sünit hoztak be a mentőhelyre. Szegény állat téli menedéket keresve elbújt egy levélkupac alá, amit a kerttulajdonos később meggyújtott. Szerencse a szerencsétlenségben, hogy végül észrevette az állatot, gyorsan kiszedte a tűzből, és bevitte az Állatkertbe.

A süni fél oldaláról leégett a tüskés bőr, kilátszott a véres hús, nem sokat fogadtak volna a felgyógyulására. Az állatorvosok azonnal megkezdték a gyógykezelést, azonban a túlélés még jó darabig bizonytalan volt. Szerencsére Jeanne d’Arc (ennél találóbb nevet keresve sem találhattak volna a mentőhely dolgozói) életrevaló kis jószág volt, jó étvággyal evett, és az égési sérülések lassan begyógyultak. Eközben erős füstszagot árasztott (mivel az épen maradt tüskéi is megpörkölődtek), és a roncsolt szövetek illata sem volt túl kellemes. A sérült oldalon először finom szőrrel borított bőr nőtt, eközben foszlányokban váltak le az égett részek. A tüskék kialakulása már hosszabb időt vett igénybe, végül másfél évig tartott, mire kialakult a sünök számára nélkülözhetetlen tüskebunda. Amíg a tüskék mennyisége és mérete nem volt megfelelő, nem engedhették szabadon, hiszen bármilyen ragadozónak könnyen zsákmányául válhatott volna.


2012 nyár elejére Jeanne d’Arc teljesen felgyógyult, testét már a „szabványos” tüskés bőr borította, így megkönnyebülten engedhették el a mentőhely egyik legsikeresebb túlélőjét.


Tanulságként minden kerttulajdonosnak azt javasoljuk, hogy tűzgyújtás előtt mindenképpen forgassa át, vizsgálja meg a kertjében összegyűjtött levél- és rőzsekupacokat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése